Да споделя случилото се при мен, на Ланчата ми. Оказа се, че ключалката е износена и прави проблем само на патрона, където пали. На всички други ключалки проблем няма - трета врата и странични врати. И ключаря реши, че патрона е износен, взе обикновен ключ и моя ключ. Направи така, с някаква хартийка, че все едно надигна малко назъбването на ключа, който наряза. Сега този ключ си стои постоянно на ключалката на таблото. Понеже е само прост ключ, не гаси имобилайзера, затова слагам оригиналния ключ близо до гривната и тогава давам контакт с новия ключ и гледам на таблото, да загасне зеленото ключе на имобилайзера. Като угасне, въртя на стартера и паля. Ключаря е Майстор Дочо, в Казанлък, на пазара. Смея да твърдя, че чува петлите, и то много.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Скърцане от носачи на Алфа 147
Collapse
X
-
Момчето, което ми обслужва колата и я гледа на канал каза, че кожухът на компресора бил обвит с някаква гняс, като ръжда или нещо от сорта и слузест бил. Климатроникът работи много странно. Като е пуснат да духа минимално, работи и духа студено, като се вдигне скоростта на духане и съответно се кача на магистралата, духа ако не топло, то въобще не студено.
Ходих при тези, които ми пълниха фреонът - закачиха обратно към компютъра - фреонът си е там, не е изфирясал. Момчето, което пълни фреон се съмнява да не е от клапите зад таблото, но не се наема да сваля таблото.
Имахме съмнения да не са сложили китайски фреон, който нищо не правел.
Във сервиз спезиализиран за Алфа ли да я карам, като например при Лисан или в специализиран за климатици? Че ходенето до Гърция си беше малък ад с кожения салон при над 30 градуса.
И друг въпрос - гледам гърците масово си покриват колите с брезент, водонепропусклив, понеже на тяхното Слънце всичко се съсипва. У нас такъв не съм намирал, само найлоните за по 15лв., котио ги водят брезент и горят за 2 седмици на лятното Слънце. От къде може да се намери истински водонепропусклив брезент?За какво му е на човек манекенка, като си има Алфа 147...
Comment
-
Първоначално публикувано от novice Покажи съобщениеМомчето, което ми обслужва колата и я гледа на канал каза, че кожухът на компресора бил обвит с някаква гняс, като ръжда или нещо от сорта и слузест бил. Климатроникът работи много странно. Като е пуснат да духа минимално, работи и духа студено, като се вдигне скоростта на духане и съответно се кача на магистралата, духа ако не топло, то въобще не студено.
Ходих при тези, които ми пълниха фреонът - закачиха обратно към компютъра - фреонът си е там, не е изфирясал. Момчето, което пълни фреон се съмнява да не е от клапите зад таблото, но не се наема да сваля таблото.
Имахме съмнения да не са сложили китайски фреон, който нищо не правел.
Във сервиз спезиализиран за Алфа ли да я карам, като например при Лисан или в специализиран за климатици? Че ходенето до Гърция си беше малък ад с кожения салон при над 30 градуса.
И друг въпрос - гледам гърците масово си покриват колите с брезент, водонепропусклив, понеже на тяхното Слънце всичко се съсипва. У нас такъв не съм намирал, само найлоните за по 15лв., котио ги водят брезент и горят за 2 седмици на лятното Слънце. От къде може да се намери истински водонепропусклив брезент?
Това е само пример има и по евтини !Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Вчера при зареждане в Шел имах много странен проблем. Преля след зареждане на само 4л, а до светването на лампата за зареждане оставаха броени километри. Тъкмо бях на касата да плащам за 40лв и онзи ми махна отвън да ми каже, че заредил само за 11лв. и... горивото си седеше вътре на ръба на горивопровода и не помръдваше. След като покарах малко "презаредил" и отворих отново капачката на горивопровода, тя изсъска, все едно отварям бутилка с газирано безалкохолно. От какво може да е това? Запушен горивопровод? Един познат, който бърника Пежо, каза че може да е от отдушника?!
Може би трябва да уточня, зареджал съм 3х на ОМВ, 2х на Лукоил и за пръв път на Шел. Пълнил съм до горе веднъж, но никога не е имало подобен проблем досега. И този, който ми я докара, не каза да е имало такъв проблем от Холандия до тук.
Иначе с климатика още се борим. Има ли 2-ма майстори, които да кажат едно и също нещо? Един казва, че фреонът си бил там, следващия уж го закача към машината и казва, че не бил там, имало останали 140г. и трябвало да сменя радиатора, следващия му се смее и казва, че радиаторът е ок, инсталацията е ок след като е сменил течащите връзки на тръбите до компресора, но може да е чип в компресора, който да байпасва фреонът, когато прегреел. Въобще тия хора майстори ли са или само гледат как да изскубят едни пари днес, а утре какво ще стане не им дреме?
Климатроникът продължава да си духа леко студено при ниска скорост (на колата и на вентилатора), но загрее ли колата, напече ли я Слънце и пусна ли да духа по-силно, си духа откровено топло.Last edited by novice; d.m.y г., 14:33.За какво му е на човек манекенка, като си има Алфа 147...
Comment
-
Колега и на мен ми се случи 2 пъти така и то 1-вия път беше на Шел, а втория на Ромпетрол... и случая е следния - тоя шматарок където зарежда на Шел-а ми вкарал в гърлото на резервоара дебелия пистолет, с който се зареждат тировете... с Ромпетрола по същия начин... и викам си аз "а бе аджеба не виждаш ли че с тоя пистолет не става бе, за какво мъчиш колата да подливаш по калника и бронята" ! Убеждавам се че много малоумни бачкат като контрольори по бензиностанциите! Моя съвет е да избягваш да зареждаш на колонки, които имат и по дебелите пистолети с които зареждат тировете... защото масово се бъркат и почват да зареждат с погрешния пистолет...!!!Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.
Comment
Comment